Sakal traşı jiletle olmak haram mı

4 mezhebin fıkhında erkeğin sakalını jiletle tıraş etmesi haramdır. Ancak çalıştığı işten dolayı tıraşa mecbursa burada zaruret hâsıl olur. Kişi harama girmeyeceği bir iş bulana kadar orada çalışabilir. … Jiletle sakal tıraşı haramdır.Jan 22, 2015

Sakalı jilete vurunca ne olur?

Kesilen saç/sakal gür ya da koyu renkte çıkmaz; ancak bu şekilde görünür. Çünkü kesilen sakal, kesilmeyen sakallar gibi giderek incelmez ve dipleri göreceli olarak kalındır. Bu da, daha yoğun bir sakal çıkıyormuş izlenimi verir; ancak gerçekte herhangi bir gürlüğe rastlanmaz.

Sakal tıraşı olmak günah mı?

Şafiî ye göre sakal sünnettir; kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur. Hanefi de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur. Dinimiz bu konuda bir zorunluluk getirmediği için, bazı insanların sakal bırakmamasına "Neden bırakmıyorsun?" denilmez.

Jiletle traş olmak sakal çıkarır mı?

Sık tıraş olmak sakalın daha çok çıkmasına neden olur yönündeki düşünceler doğru değildir. Tıraş sakalın daha sert olmasını sağlar ve özellikle ergenlik döneminde genç erkeklerin sakallarının daha fazla çıkması için bulduğu yöntem budur.

Jilet vurmak Gurlestirir mi?

Tüyleri alırken kullanılan jilet kıl kökünü güçlendirir mi? Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.

Jilet cilde zararlı mıdır?

Aslında jiletle tıraş olmak cildi kurutup tahriş ettiğinden uzmanlar tarafından çok yararlı bulunmaz fakat bu yararları olmadığı anlamına da gelmez. Jiletle tıraş olmanın cildine faydalarından biri cilt üzerinde biriken ölü deriyi alıp götürmesi ve daha temiz bir cilde kavuşturmasıdır.

Sakal tıraşı olmak haram mı?

Sakalın fıtrattan sayılması, onun diğer fıtrattan sayılan şeylere denk bir yerde olmasını gerektirir ki, o da en azından önemli bir sünnet olmasıdır. Sünnet ise sebepsiz yere kesilmesi de mekruh olur. Resulüllah (sa) başkalarına benzememek için sakalı kesmeyi değil boyamayı tavsiye etmiştir.

Sünnet niyetiyle bırakılan sakal kesilir mi?

Peygamber Efendimiz (s.a.v), sakal bırakmayı fıtrata yani yaratılış değerlerine uygun davranışlar arasında saymıştır. … Hanefilere göre, sünnet niyetiyle bırakılmış olan sakalın sonradan kesilmesi hoş kabul edilmemiş ve mekruh sayılmıştır. Şafiî'ye göre sakalın kesimi, sadece tenzihen mekruhtur.