Nohutlu çorba salçalı

Nohutlu Dövme çorbası nasıl yapılır?

Kaynayan suyun içine buğdayları koyup, buğdaylar şişene kadar pişirin. Buğdaylar piştikten sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip, karıştırın. Diğer tarafta bir kap içine 1 buçuk su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un koyup, iyice karıştırın. Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alın.

Salçalı nohut çorbası nasıl yapılır?

Soğan ve biber kavrulup şeffaf hal alınca içine salçayı koyalım ve bir süre sonra süzülmüş nohutu ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberin ilavesinden sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynamış su koyalım. Düdüklünün ağzını kapatalım ve 45 dakika kısık ateşte pişirelim.

Nohut çorbası olur mu?

Tencerede soğanları kavurun, tereyağı ile kavurduktan sonra unu ilave edin ve kavurun. Un kokusu çıkınca, küp patatesleri atın ve suyunu ilave edin. Ardından zerdeçal ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları dökün ve yine kaynamaya bırakın.

Salçalı keşkek çorbası nasıl yapılır?

Salçalı su içine akşamdan beklettiğiniz aşurelik buğdayı koyun. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Buğdaylar piştikten sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip, karıştırın. 3-4 dakika bu şekilde pişirmeye devam edin.

Aşurelik buğdaydan çorba olur mu?

Buğday ise bu tatlının olmazsa olmazıdır. Terbiyeli sosla servis edilen aşurelik buğday çorbası da epey doyurucudur.

Buğday çorbası Nohutlu nasıl yapılır?

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğday ve nohutu bir gece önceden suda bekletelim.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyelim.
  3. Yumuşayana kadar buğdayı 20 dakika nohutu ise 30 dakika pişirelim ve süzgece alalım.
  4. Sonra tenceremize soğan, sarımsağı doğrayalım ve kavuralım.

Islatmadan nohut yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle nohutları ayıklayıp, yıkayarak işe başlayın. Bir düdüklü tencere alın ve içerisine nohut, su, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatın ve nohutları yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra nohudu süzüp yemeği pişirmeye başlayabilirsiniz.