Kısır malzemeleri nelerdir

Kısırın içine hangi malzemeler konur?

1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.

Domatesli kısır nasıl yapılır?

Domatesi, salatalığı ve maydanozumuzu doğrayalım. Dinlenen bulgurun üzerine önce kavrulan soğanlı karışımı dökelim ve iyice karıştıralım. Daha sonra domates, salatalık, maydanoz ve 1 adet limonun suyunu ekleyelim. Afiyet olsun.

Soğanlı kısır nasıl yapılır?

Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Pişen soğan ve salçayı ocaktan alın, üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Tencereye bulguru ve tuzu ekleyerek iyice karıtırın. Kapağını kapatın ve 15-20 dakika kadar şişmesini bekleyin.

Sebzeli kısır nasıl yapılır?

Bol Sebzeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? Bulguru ağzını kapatabileceğimiz bir kabın içerisine alıp üstünü çok çok az geçecek şekilde kaynar su ekleyelim. Kabın ağzını kapatalım ki yumuşasın. Bu esnada sebzelerimizi doğrayalım. 15 dk dinlenen bulgurun içerisine baharatları ekleyip karıştıralım.

Kısıra neler konulur tarifi?

İstanbul Kısırı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2-3 su bardağı ince köftelik bulgur.
  2. 2 büyük kuru soğan.
  3. 10-12 adet taze soğan.
  4. Yarım demet maydanoz.
  5. 2 domates (iç çekirdekleri çıkartılacak, kabukları soyulacak)
  6. 4 tane sivri biber (tohumları çıkarılacak)
  7. 1-2 tane Limon (sululuğuna göre daha fazla ya da az olabilir)
  8. Sıvı yağ

Kısırın içine salatalık konur mu?

Dilerseniz biber salçası yerine domates salçası kullanabilir, kısırın içerisine salatalık ya da incecik doğranmış marul da ilave edebilirsiniz.

Klasik kısır nasıl yapılır?

Yeşillikler küçük küçük doğranır. Şişen bulgura pişirilen salça ve yeşillikler eklenir. Baharatlar, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi de eklenerek güzelce karıştırılır. Günlerin vazgeçilmezi kısır servise hazır.