Dağ kekiği nasıl demlenir

1 büyük fincan sıcak suyun içine, 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprağını ekleyin. Fincanın ağzını kapatarak, kekiğin içinde bulunan faydalı uçucu yağların buharlaşmasını engelleyerek, 2-3 dakika demlenmesi için bekletin. Dağ kekiği çayını süzün ve tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal ekleyin.Dec 3, 2021

Dağ kekiği nasıl tüketilir?

Bir çay kaşığı dağ kekiğini bir bardak sıcak su içinde 3 dakika kadar bekleterek tıpkı yeşilçay demler gibi demleyebilirsiniz. Dağ Kekiği Çayı Faydaları arasında en önemlisi idrar söktürücü özelliğidir.

Dağ kekiği çayı nasıl yapılır?

Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz.

Dağ kekiği neye iyi gelir?

Dağ kekiği kan basıncını düşürerek, yüksek düzeydeki tansiyonu önlemektedir. Mantar enfeksiyonlarının ortadan kaldırılmasında etkilidir. Gıdaların uzun süre boyunca bozulmadan korunmasını sağlamaktadır. Üst solunum yolları rahatsızlıklarında fayda sağlamaktadır.

Kuru dağ kekiği çayı nasıl yapılır?

KEKİK ÇAYI TARİFİ Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Dağ kekiği çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Düzenli bir şekilde tüketilen kekik çayının dağ kekiği ile yapılması önerilir. Saraçoğlu'nun kekik çayı tarifi için 2 kaşık dağ kekiğini 2 bardak su 8 dakika kaynatıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Dağ kekiği yemeklerde kullanılır mı?

Dağ Kekiği: Halk arasında Suriye kekiği olarak da bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere dağlarda ve kayalık bölgelerde doğal olarak yetişmektedir. Genelde yemeklerde kekik baharatı olarak kullanılmasının yanında demlenerek çay olarak da tüketilir.

Kekik çayı nasıl demlenir Saraçoğlu?

1 su bardağı miktarının yarısı kadar suya 2 çay kaşığı kekik koyup 7-8 dakika kaynatın. Kaynayan kekiğin altını kapatıp demlenmesini bekleyin. NOT: Prof. İbrahim Saraçoğlu'nun kekik kürünü ortalama en az 3-4 ay düzenli tüketilmelidir.