Babuko nasıl yapılır

Erzincan Usulü Babuko nasıl yapılır?

Erzincan, Tunceli gibi şehirlerimizde en nefis lezzeti sunulan sunulan babuko veya babikkonun yapımına mayasız yoğrulan hamurun fırına verilmesiyle başlanıyor. O arada bol sarımsaklı ayranı çırpılır ve bolca tereyağı eritilir. Pişen mayasız hamur ufak ufak parçalanıp ayran ve tereyağı ile buluşur.

Babuko nerede yenir?

Babuko, Zerfet hamurdan yapılan, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadenizin bazı bölgeleri, İç Anadolunun Doğu kesimlerinin yöre Mutfağına ait sarımsaklı etsiz bir tür mantıdır. Daha çok Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür.

Sir kömbesi nerenin yemeği?

Sivas'lı dostlarımdan öğrendiğim bu yöresel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Hamuru için yukarıda saydığım bütün malzemeler bir alınır ve ılık su ile yoğurulur. Yoğurduğunuz hamuru uygun büyüklükte bir tepsi önce yağlanır daha sonra hamurun tamamı düzgün bir şekilde yayılır.

Şir nedir yemek?

Babuko kendi yöresinde bol sarımsak ve tereyağı ile yenen bir yemek. Damak zevkinize göre sarımsak ve tereyağı miktarını azaltıp artırabilirsiniz.

Babuko sarımsaklı Nasıl Yapılır?

Babuko Yapılışı:

  1. Tuz, su, un ve karbonat sert bir hamur kıvamı elde edilene kadar yoğrulur.
  2. Borcam yağlanır hamur borcamın içerisine konur.
  3. Bastırarak oturtturulur.
  4. Hamur fırına verilir ve pişirilir.
  5. Fırını ısıtmadan 180 derecelik fırın içerisine konur üst kısmı pişince ısı düşülür ve içerisinin pişmesi sağlanır.

Kelecoş nerenin yemegi?

Kelecoş, bir yemek türüdür. Türkiye'de Iğdır, Sivas veya Elazığ yörelerine ait olduğu iddia edilmektedir.

Tunceli’nin yöresel yemeği nedir?

Tunceli'nin besleyici ve doyurucu yemeklerinden biri olan dövme pilavı, bölgede oldukça meşhur lezzetlerdendir. İçerisine eklenen buğdaydan ötürü oldukça doyurucu olan bu lezzet bazen et yemeklerinin yanında bazen de ana yemek olarak tercih edilmektedir. Bolca tereyağlı olarak tüketilmektedir.